S-a schimbat preşedintele la Curtea de Apel Chişinău

S-a schimbat preşedintele la Curtea de Apel Chişinău

Judecătorul Anatolie Minciuna a fost numit preşedinte interimar la Curtea de Apel Chişinău. O hotărâre în acest sens a fost adoptată marţi, 14 septembrie, de către Consiliul Superior al Magistraturii, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anatolie Minciuna activează în sistemul judecătoresc începând cu anul 1991. Prin decretul preşedintelui ţării din 28 februarie 2008 a fost numit, prin transfer, în funcţia de judecător la Curtea de Apel Chişinău. Prin hotărârea din 22 septembrie 2020, Plenul CSM i-a propus Parlamentului numirea judecătorului Anatolie Minciuna în funcţia de judecător la Curtea Supremă de Justiţie.

Până în prezent, interimatul funcţiei de preşedinte al Curţii de Apel Chişinău a fost asigurat de către judecătoarea Ana Panov.

Funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Chişinău a rămas vacantă după ce, în luna mai, preşedintele Maia Sandu a anulat decretul prin care Vladislav Clima a fost numit în funcţia respectivă. Potrivit şefei statului, Consiliul Superior al Magistraturii ar fi încălcat procedurile legale şi ar fi admis un conflict de interese inadmisibil, atunci când a propus numirea lui Clima în această funcţie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările