România şi Uniunea Europeană se interesează de soarta Alianţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Uniunea Europeană şi România manifestă interes faţă de recentele schimbări din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană. Preşedintele Partidului Liberal a avut discuţii la acest subiect cu şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Dirk Schuebel, şi cu ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean, potrivit agenţiei Info-Prim Neo care face trimitere la două comunicate ale Partidului Liberal.

În cadrul întrevederii lui Mihai Ghimpu cu Dirk Schuebel un subiect aparte discutat a vizat perspectivele de integrare europeană a Republicii Moldova. Ambasadorul Dirk Schuebel a subliniat că autorităţile de la Chişinău urmează să depună eforturi pentru a realiza obiectivele asumate faţă de partenerii europeni şi incluse în programul de guvernare, în mod special lupta cu corupţia şi folosirea abuzivă a banului public.

Preşedintele PL a avut o discuţie la telefon şi cu Titus Corlăţean, ministrul afacerilor externe al României. Un subiect aparte al discuţiei l-a constituit situaţia din AIE. Preşedintele PL a precizat că, în pofida crizei din alianţa de guvernare, PL nu renunţă la obiectivul de integrare europeană a Republicii Moldova, menţionând că acesta reprezintă o prioritate absolută, aşteptată de cetăţeni. „Republica Moldova are nevoie de stabilitate politică pentru parcurgerea drumului de integrare europeană”, a subliniat Mihai Ghimpu.

Titus Corlăţean a declarat că România a fost dintotdeauna un avocat sincer şi dezinteresat al Republicii Moldova şi a susţinut, fără rezerve, procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. România vrea ca Republica Moldova să meargă, cum e şi firesc, pe drumul european, a subliniat Titus Corlăţean. Ministrul român a mai spus că ar fi oportună o discuţie între componentele AIE în vederea găsirii unei înţelegeri pentru ca, până la sfârşitul acestui an, Republica Moldova să semneze acordurile cu UE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite