România şi Marea Britanie au răspuns demersurilor CNA privind căutarea lui Vlad Plahotniuc

România şi Marea Britanie au răspuns demersurilor CNA privind căutarea lui Vlad Plahotniuc

Autorităţile din România şi Marea Britanie au răspuns demersurilor Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) de a-l căuta pe fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, pe teritoriul lor, inclusiv sub numele Vladislav Novak, cea de-a doua sa identitate din Republica Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Solicitată de IPN, ofiţerul de presă al CNA, Angela Starinschi, a declarat că România şi Marea Britanie „au orientat toate forţele pentru localizarea cetăţeanului Vladimir Plahotniuc”. La momentul primirii răspunsului de către CNA, persoana căutată nu a fost identificată pe teritoriul respectivelor ţări.

Amintim că Vlad Plahotniuc şi membrii familiei sale au interdicţie de intrare în Statele Unite, conform unui anunţ al Departamentului de Stat american. Decizia este determinată de implicarea oligarhului moldovean Vladimir Plahotniuc în acte de corupţie semnificative.
 
Vlad Plahotniuc a fost anunţat în căutare internaţională de autorităţile moldoveneşti pe 29 august 2019.
 
Judecătorii au emis admis demsersul procurorilor şi au emis un mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc. Acesta ar urma să petreacă 30 de zile după gratii, odată ce este reţinut.
 

Vlad Plahotniuc este învinuit într-un dosar penal de spălare de bani în proporţii deosebit de bani. Mai exact, Plahotniuc ar fi spălat 18 milioane de dolari şi 3.500.000 de euro, bani proveniţi din furtul bancar de la BEM, Unibank şi Banca Socială.

Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova imediat ce democraţii au plecat de la guvernare. Atunci, Plahotniuc a confirmat că nu se mai află în Republica Moldova. Politicianul a dat de înţeles că viaţa sa ar fi în pericol dacă s-ar afla la Chişinău. El a spus că are nevoie de o pauză, inclusiv pentru a-şi proteja familia, şi că va reveni în ţară odată ce va fi în siguranţă. În spaţiul public de la Chişinău s-a vehiculat că Plahotniuc s-ar afla în SUA.

Unii politicieni de la Chişinău au declarat că Vlad Plahotniuc se află în Miami, SUA, unde ar fi solicitat azil politic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: