Republica Moldova şi Armenia au semnat un acord de colaborare în domeniul agriculturii şi unul în domeniul cultural

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul iurie Leancă s-a întâlnit astăzi cu preşedintele armean Serzh Sargsyan FOTO gov.md
Premierul iurie Leancă s-a întâlnit astăzi cu preşedintele armean Serzh Sargsyan FOTO gov.md

Vizita preşedintelui Armeniei Serzh Sargsyan în Republica Moldova a început cu întrevederi cu premierul Iurie Leancă şi şeful statului Nicolae Timofti. În cadrul acestora a fost luată decizia de a lansa activitatea unei comisii interguvernamentale în domeniul comercial-economic, ce va permite intensificarea schimburilor comerciale dintre cele două ţări

„Suntem interesaţi să îmbunătăţim relaţiile cu Armenia, inclusiv în plan economic. Există un potenţial între cele două ţări care urmează să fie valorificat“, a menţionat premierul.

Iurie Leancă a mai vorbit despre proiectele de dezvoltare care se desfăşoară în Republica Moldova, evoluţiile politice regionale şi procesul de integrare europeană. Şeful executivului a exprimat disponibilitatea Republicii Moldova de a-şi împărtăşi experienţa cu Armenia în ce priveşte obţinerea regimului liberalizat de vize cu Uniunea Europeană.

Nicolae Timofti şi Serzh Sargsyan au discutat despre evoluţia procesului de reglementare a diferendului transnistrean. Şeful statului a subliniat că autorităţile de la Chişinău consideră că progresele înregistrate în parcursul european vor facilita reintegrarea ţării.

Timofti a declarat că apreciază susţinerea logistică şi financiară acordată Republicii Moldova de partenerii occidentali, fapt care a permis avansarea ţării pe calea integrării europene. Nicolae Timofti şi-a exprimat speranţa că la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius din luna noiembrie va fi parafat Acordul de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Timofti-Sargsyan

 Serzh Sargsyan i-a invitate pe Nicolae Timofti şi Iurie Leancă în vizită în Erevan FOTO presedintie.md

La rândul său, preşedintele Armeniei, Serzh Sargsyan, a pledat pentru  organizarea unor consultări între reprezentanţii ministerelor de externe ale ambelor state privind problematica relaţiilor cu Uniunea Europeană.

În prezenţa celor doi şefi de stat, reprezentanţii guvernelor Republicii Moldova şi Armeniei au semnat un acord de colaborare în domeniul agriculturii şi unul în domeniul cultural.

La final de întrevederi, preşedintele Armeniei i-a invitat pe oficialii moldoveni în vizită în Erevan.

Preşedintele Georgiei Mihail Saakaşvili şi cel al Armeniei Serzh Sargsyan au venit la Chişinău pentru a participa la cel de-al III-lea Summit al Partidului Popular European (PPE).
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite