Renato Usatîi: Igor Dodon face sondaje de opinie la comandă şi le modifică în favoarea sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colaj cu Renato Usatîi (stânga) şi Igor Dodon FOTO Arhivă
Colaj cu Renato Usatîi (stânga) şi Igor Dodon FOTO Arhivă

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este acuzat de politicianul Renato Usatîi că a comandat unele sondaje de opinie şi le-a modificat rezultatele în favoarea sa.

Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, s-a referit la un sondaj de opinie realizat de IMAS şi publicat în decembrie anul trecut.

Potrivit lui Usatîi, sondajul respectiv a fost făcut la comanda agenţiei „Public Media Group”, „în interesul lui Igor Dodon”.

„Acest sondaj conţine 173 de pagini, însă nu toate au fost făcute publice. Unele au fost excluse, iar altele au fost modificate”, a declarat miercuri politicianul moldovean, potrivit postului de televiziune TV8.

Drept exemplu, el a prezentat pagina 26, din care a fost exclus un răspuns la întrebarea „Ce părere aveţi despre Guvernul Chicu”, care ar fi în defavoarea actualei guvernări a Republicii Moldova.

Nu este prima declaraţie a lui Renato Usatîi despre apetenţa lui Igor Dodon pentru sondaje. Recent, politicianul declara despre preşedintele moldovean că face sondaje în fiecare săptămână, la un cost lunar de 100.000 de euro.

„Igor Dodon a recunoscut că face sondaje în fiecare săptămână. Sondajele pe care le face acesta costă fiecare 15 şi 20 de mii de euro, unul. Domnul Dodon nu vrea să ne spună, în situaţia în care se află ţara, de unde ia 100.000 de euro pentru aceste sondaje?”, a declarat Usatîi pentru portalul NordNews.

În vârstă de 43 de ani, Renato Usatîi este în prezent primar al oraşului Bălţi.

În vârstă de 45 de ani, Igor Dodon este la primul mandat de preşedinte al Republicii Moldova, din care mai are o jumătate de an. 

Noi alegeri prezidenţiale ar urma să aibă loc în toamnă în Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite