PSRM, despre percheziţiile de la domiciul lui Igor Dodon: Un show de doi bani. Un cadou politic de ziua de naştere a Maiei Sandu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon şi Vlad Bătrîncea FOTO arhivă
Igor Dodon şi Vlad Bătrîncea FOTO arhivă

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, condus anterior de Igor Dodon, a reacţionat la anunţul privind efectuarea percheziţiilor la domiciul fostului şef de stat. Secretarul executiv al formaţiunii, Vlad Bătrîncea, a calificat acţiunile oamenilor legii ca fiind „un show de doi bani”. Bătrîncea consideră că dosarul lui Igor Dodon este o comandă politică a actualei guvernări.

Vlad Bătrîncea susţine că, în contextul în care guvernarea nu face faţă crizei economice din ţară, a decis să livreze „un show ieftin, menit să distragă atenţia societăţii de la adevăratele probleme şi crime”.

Bătrîncea sugerează că procurorii au decis să-i ofere Maiei Sandu „un cadou politic” de ziua ei de naştere, după ce percheziţiile în cazul lui Igor Dodon au coincis cu ziua în care preşedinta ţării împlineşte 50 de ani.

„V-am zis şi un an în urmă şi am repetat de sute de ori: că atunci când guvernarea nu va putea furniza rezultate pentru cetăţeni, nu va putea asigura pâine, va furniza doar show-uri. Ceea ce s-a produs astăzi cu Igor Dodon este un show de doi bani, ca şi toată campania de intimidare a opoziţiei. Guvernarea astăzi nu luptă cu sărăcia, ei luptă cu opoziţia”, a declarat Vlad Bătrîncea într-un briefing de presă.

Bătrîncea susţine că membrii PSRM sunt supuşi zilnic presiunilor politice şi sunt ameninţaţi cu dosare penale, ca în parioada guvernării lui Vlad Plahotniuc.

„Zilnic, deputaţii din frracţiunea noastră primesc ameninţări şi zilnic ne promit diferite showuri, ceea ce astăzi observăm şi în cazul domnului Dodon - multe învinuiri, învinuiri grave, neprobate şi care anterior au fost vociferate de reprezentanţii guvernării în studiouri televizate. Atunci când o guvernare nu este capabilă să conducă ţara, luptă cu opoziţia”, a spus Bătrîncea.

Oamenii legii au efectuat percheziţii, marţi dimineaţă, la domiciliul fostului preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Acţiuni similare s-au desfăşurat şi la alte imobile deţinute prin persoane interpuse. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de către procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanţii mass-media.

Igor Dodon este acuzat de comiterea coruperii pasive, acceptarea finanţării partidului politic de o organizaţie criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită.

Percheziţiile sunt efectuate de către procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupţie, în comun cu Centrul Naţional Anticorupţie şi Serviciul de Informaţii şi Securitate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite