Procurorul general, şeful CNA şi guvernatorul BNM vor fi audiaţi în Parlament privind evoluţia anchetei în cazul fraudei bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general interimar, guvernatorul BNM, dar şi conducerea CNA urmează să fie audiaţi în Parlament cu privire la evoluţia anchetei în cazul fraudei bancare, dar şi cu privire la procesul de recuperare a mijloacelor financiare deturnate. Audierile urmează să aibă loc la solicitarea deputaţilor liberal-democraţi, propunerea fiind susţinută de majoritatea deputaţilor prezenţi la şedinţa Legislativului din 17 noiembrie.

Deputatul PLDM, Iurie Ţap, a declarat că a trecut aproape un an de la ultimele audieri cu privire la frauda bancară şi acum e timpul de a reveni la subiect în plenul legislativului.

La rândul său, deputatul socialist Vasile Bolea afirmă că au trecut doi ani de la „vestita epopee a furtului miliardului” şi oamenii trebuie să cunoască care este suma banilor recuperaţi până acum şi ce acţiuni urmează a fi întreprinse mai departe.

Liderul fracţiunii Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a menţionat că susţine propunerea colegilor liberal-democraţi. Parlamentarul a solicitat că funcţionarii audiaţi să prezinte şi lista cu persoanele care au beneficiat de credite neperformante, astfel încât oamenii să cunoască cine a luat bani şi nu i-a întors.

Vladimir Voronin a adăugat că sprijină organizarea audierilor, insistând şi el să fie prezentată lista beneficiarilor de credite ca „să vedem de unde a început această cumătrie”.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că audierile urmează să fie organizate săptămâna viitoare sau peste o săptămână.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite