Procurorii au efectuat perheziţii la domiciliul deputatului Petru Jardan, după ce acesta a fost reţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petru Jardan
Petru Jardan

Deputaţii Denis Ulanov şi Petru Jardan au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore de Procuratura Anticorupţie, iar unul din ei a şi fost audiat. Se întâmplă după ce Parlamentul a încuviinţat ridicarea imunităţii parlamentare a celor doi deputaţi, la cererea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, deputatul Petru Jardan a fost deja audiat de Procuratura Anticorupţie, în calitate de bănuit de „abuz de serviciu”, în proporţii deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat şi în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internaţional Chişinău”, aflată în perioada concesionări. 

Tot luni, procurorii anticorupţie au efectuat percheziţii la domiciliul deputatului, dar şi în biroul său de serviciu de la sediul Companiei „Avia Invest”, al cărei administrator a fost. Procuratura precizează că, toate acţiunile procesuale au fost realizate cu respectarea strictă a rigorilor legale, încheindu-se până la ora 22.00 – termen limită prevăzut de legislaţie pentru efectuarea acţiunilor procesuale.

Pe parcursul zilei de 23 martie, acţiunile de urmărire penală vor continua, Procuratura Anticorupţie urmând să-l audieze şi pe deputatul Denis Ulanov, care este vizat în dosarul „frauda bancară”, acţiunile lui fiind cercetate sub aspectul „escrocheriei” şi „spălării de bani”, ambele infracţiuni săvârşite în proporţii deosebit de mari şi în interesele unei asociaţii criminale.

Ambii deputaţi spun că acuzaţiile aduse de Procuratură sunt parte a unui un atac politic la adresa lor şi a partidului din care fac parte.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite