Premierul interimar, Aurel Ciocoi, aşteptat săptămâna viitoare în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurel Ciocoi gov.md
Aurel Ciocoi gov.md

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, şi reprezentanţii ministerelor, urmează să se prezinte la următoarea şedinţă a Parlamentului. Cu un demers în acest sens a venit vineri, 26 martie, deputatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, transmite IPN.

Potrivit lui, reprezentanţii cabinetului de miniştri urmează să prezinte informaţii cu privire la situaţia pandemică şi gestionarea crizei, dar şi cu privire la situaţia economică şi bugetară.

„Luna aprilie este luna plină de cheltuieli – pentru pensionari, indexări. Şi totodată, ne îngrijorează tempoul împrumuturilor pe piaţa internă. Deja aproape şase miliarde sunt împrumutate. Pe 31 martie sunt anunţate licitaţiile cu împrumuturi a încă două miliarde de lei. Şi noi cunoaştem că băncile pe jumătate satisface cerinţe Ministerului Finanţelor şi ne putem aştepta la creşterea dobânzilor”, afirmă Alexandru Slusari.

Potrivit lui, situaţia devine tot mai complicată şi este necesar să se cunoască care este situaţia la zi cu administrarea treburilor publice.

Secretariatul urmează să transmită Guvernului demersul deputatului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite