Poliţia anunţă că nu a depistat încălcări în ceea ce priveşte numărul de ziare electorale care aparţin lui Igor Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Poliţia a anunţat joi, 12 noiembrie, că nu a depistat încălcări în cazul ziarelor electorale ale candidatului Igor Dodon, care au fost tipărite la Tipografia de stat „Universul”. Potrivit oamenilor legii, s-a constatat că la Tipografie erau 86.000 de exemplare - 50.000 în limba română şi 36.000 în limba rusă, adică cifre care se încadrează în limita legală, odată ce pe ziare este indicat tirajul de 55.000 de ziare în rusă şi 55.000 în română.

„S-a constatat că lucrările de editare a ziarelor cu conţinut electoral au fost prestate în baza contractului de prestări servicii, care urma să tipărească 109 mii de exemplare în formatul 8 A 3. În cadrul măsurilor întreprinse şi materialului probatoriu acumulat, nu au fost constatate careva încălcări ale legislaţiei privind încărcătură dată, ulterior Comisia Electorală Centrală urmând să se expună asupra circumstanţelor”, se spune într-un comunicat de presă al Poliţiei.

Amintim că în dimineaţa zilei de 11 noiembrie, deputaţii PAS Igor Grosu şi Oazu Nantoi, alături de activiştii Vasile Costiuc şi Vlad Bileţchi, au descoperit că la Tipografia de stat „Universul” se tipăresc ziarele electorale ale lui Igor Dodon într-un număr mult mare mare decât cel de 55.000 de exemplare, indicat pe ziarele respective. Mai mult decât atât, deşi ziarele menţionate erau tipărite de Tipografia de stat, pe ele era indicat că sunt tipărite de o companie privată - „Edit Tipar Grup”.

Potrivit estimărilor făcute de deputaţii PAS, la Tipografie ar fi fost depistate câteva sute de mii de ziare electorale ce aparţin concurentului Igor Dodon, asta în timp ce Renato Usatîi afirmă că pe durata campaniei Igor Dodon ar fi tipărit peste 2 milioane de ziare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite