PLDM regretă absenţa deputaţilor de la şedinţa specială a Parlamentului. „E o lipsă de educaţie şi responsabilitate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liliana Palihovici regretă faptul că Guvernul Sturza nu a putut fi votat. FOTO Arhivă Adevărul
Liliana Palihovici regretă faptul că Guvernul Sturza nu a putut fi votat. FOTO Arhivă Adevărul

PLDM regretă faptul că şedinţa specială a Parlamentului a eşuat şi că Republica Moldova rămâne în continuare fără un guvern stabil. Vicepreşedintele Parlamentului şi a Partidului Liberal Democrat, Liliana Palihovici, a catalogat lipsa de cvorum şi absenţa deputaţilor drept o iresponsabilitate şi lipsă de educaţie.

„Din păcate, şedinţa nu a putut fi organizată din lipsa deputaţilor. Regretăm acest fapt şi apreciem această acţiune ca o iresponsabilitate a deputaţilor, ca o lipsă de educaţie şi de cultură politică. Fracţiunea PLDM a fost prezentă in corpore. Considerăm că acest candidat, lista Guvernului şi Programul de guvernare au avut dreptul de a fi dezbătute în Parlament”, a menţionat Liliana Palihovici.

„Ne-am fi dorit ca de astăzi Moldova să aibă un guvern, să se pună capăt crizei politice, rămâne să acţionăm în conformitate cu Constituţia şi legislaţia”, a mai spus aceasta. 

Amintim că tentativa de învestire a Guvernului Sturza a eşuat fără să înceapă. La sesiunea specială a Parlamentului s-au prezentat 47 dintre cei 101 de deputaţi.

După şedinţa eşuată a Parlamentului, Ion Sturza s-a arătat surprins de faptul că nu au fost destui deputaţi pentru ca aceasta să aibă loc. Acesta a promis că va publica discursul pe care l-a pregătit pentru şedinţa de învestire. „Urmează o perioadă turbulentă pentru Republica Moldova. Preşedintele va înainta un nou candidat”, a declarat Sturza.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite