Plahotniuc: De această dată, mă voi implica personal pentru a face ordine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, se arată îngrijorat de modul în care activează cazinourile din ţară, dar şi de faptul că tot mai mulţi copii devin victimele acestora. El a anunţat că de această problemă se va ocupa personal, alături de colegii săi din coaliţie.

Plahotniuc spune că a propus în şedinţa Consiliului coaliţiei de guvernare, marţi, 28 iunie, reglementarea drastică a activităţii cazinourilor şi sălilor pentru jocurile de noroc, prin modificări legislative.

Scopul acţiunii ar fi protejarea tinerei generaţii, de influenţa nocivă a viciilor legate de aceasta. 

„Noi vom veni cu soluţia politică şi cu modificările legislative necesare, iar colegii de la Guvern urmează să vină cu un plan de acţiuni pe zona lor de competenţă, instituţională. Am făcut publică această iniţiativă pentru că ştiu că întotdeauna când se încearcă reglementarea activităţii cazinourilor şi sălilor pentru jocuri de noroc apar imediat unele grupuri de interese care încep să facă presiuni pentru a-şi păstra anumite facilităţi”, a subliniat politicianul. 

Democratul îşi motivează decizia prin rezultatele unui studiu, pe care l-a cerut profesioniştilor, privind impactul sălilor de noroc asupra copiilor. 

„Sălile pentru jocuri de noroc au apărut ca ciupercile după ploaie, în ultima perioadă, vedem cu toţii câte s-au deschis la parterul blocurilor şi în tot felul de alte locuri improprii pentru astfel de activităţi şi periculoase pentru adolescenţi”, a încheiat Plahotniuc.
 

Vlad Plahotniuc este un politician şi un controversat om de afaceri. El a fost ţinta principală a protestelor începute în 2015, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Numele său a fost vehiculat de mass-media naţională şi internaţională în mai multe scandaluri, precum cel cu dubla cetăţenie, atacurile rider, informaţia apărută în presă că ar fi monitorizat de Interpol şi altele. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite