Perspectivele dialogului strategic moldo-american, discutate între Pavel Filip şi reprezentanţii Consiliului Atlantic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Perspectivele dialogului strategic moldo-american, procesul de implementare a reformelor în Republica Moldova şi priorităţile pentru asigurarea stabilităţii la nivel regional au fost discutate joi, 1 martie, între premierul Pavel Filip şi reprezentanţii Consiliului Atlantic, vicepreşedintele Damon Wilson şi ambasadorii Alexander Vershbow şi John Herbst.

Şeful Executivului a exprimat recunoştinţă pentru buna cooperarea existentă între Republica Moldova şi Consiliul Atlantic şi a apreciat contribuţia centrului analitic în formarea unei abordări constructive din partea comunităţii internaţionale transatlantice.

Pavel Filip a relatat despre programul activ de reforme implementat în Republica Moldova, menţionând că în cei doi ani de guvernare s-a reuşit restabilirea încrederii partenerilor externi şi creşterea semnificativă a popularităţii UE. Totodată, premierul a accentuat importanţa unei comunicări deschise şi permanente cu partenerii străini, pentru a putea fi evaluată clar evoluţia lucrurilor în ţara noastră.

   

Reprezentanţii centrului au subliniat că susţin angajamentul constructiv al SUA de a rezolva problemele existente la nivel regional şi de a asigur stabilitatea. 

În acest sens, Conferinţa interparlamentară „Georgia, Moldova şi Ucraina: Parteneriatul Estic şi provocările actuale de securitate”, care se desfăşoară la Chişinău, constituie o sursă de inspiraţie pentru elaborarea unei strategii pe termen lung.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite