PCRM pledează pentru alegeri anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin

Comitetul Central al PCRM, condus de Vladimir Voronin, a anunţat că priveşte cu îngrijorare situaţia politică de la Chişinău. Comuniştii au comunicat că pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, însă în condiţii noi - în cadrul legislaţiei electorale care era în vigoare până în anul 2009. De asemenea, PCRM vrea să fie sancţionate partidele care au uzurpat puterea de stat şi care au fost finanţate din exterior.

Comuniştii susţin că situaţia actuală de criză este rezultatul fărădelegilor comise din 2009 până în prezent, care au transformat Curtea Constituţională „într-o slujitoare, din care cei care au capturat-o pot obţine ce vor”.

PCRM a menţionat că de actuala situaţie s-ar face vinovată şi noua majoritate parlamentară, ACUM-PSRM.

„Este vorba despre faptul că Maia Sandu, de-a lungul multor ani, a făcut parte dintr-o coaliţie cu PDM, fiind votată în funcţia de ministru cu sprijinul lui Plahotniuc şi al partidului său. Chiar şi Igor Dodon a salvat regimul de la guvernare atunci când a votat cu încălcarea Constituţiei pentru numirea în funcţia de preşedinte al ţării pe Nicolae Timofti. Complicitatea Maiei Sandu şi a lui Igor Dodon în fărădelegile contra Constituţiei au fost pronunţate mai bine prin participarea lor în alegerile prezidenţiale neconstituţionale. Atunci, pe 4 martie 2016, Curtea Constituţională, la ordinul PDM, a înfăptuit o lovitură de stat prin modificarea Legii Supreme”, se arată în comunicatul de presă emis de PCRM.

PCRM consideră că majoritatea parlamentară ACUM-PSRM este rezultatul negocierilor eşuate între Dodon şi Plahotniuc.


Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite