PCRM din nou la CC. Vor secera şi ciocanul înapoi

PCRM din nou la CC. Vor secera şi ciocanul înapoi

Liderul PCRM, Vladimir Voronin

Partidul Comuniştilor (PCRM) a contestat la Curtea Constituţională prevederile legislative prin care este interzisă utilizarea în scopuri politice a simbolurilor comuniste, secera şi ciocanul. Modificările în acest sens la legea privind partidele politice au fost publicate în Monitorul Oficial şi urmează să intre în vigoare la 1 octombrie, transmite Info-Prim Neo.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deputatul PCRM, Sergiu Sârbu, susţine că prin această lege se urmăreşte distrugerea Partidului Comuniştilor şi lichidarea lui din viaţa politică a Republicii Moldova.

Amendamentul prin care se interzice utilizarea simbolurilor comuniste prevede amenzi de până la 3000 de lei pentru persoane fizice şi până la 10000 de lei pentru persoane juridice dacă nu se conformează acestor prevederi. Proiectul în cauză, dar şi hotărârea care se referă la condamnarea crimelor regimului totalitar comunist, au fost votate de către deputaţii AIE la ultima şedinţă a Parlamentului din sesiunea de primăvară-vară.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările