Pavel Filip, despre motivele de ce TV8 nu mai are acces la şedinţele PDM: Nu relatează obiectiv evenimentele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

Prim-ministrul Pavel Filip a acuzat postul de televiziune TV8 că nu ar relata obiectiv evenimentele legate de activitatea Partidului Democrat, acesta fiind şi motivul pentru care echipa de jurnalişti a TV8 nu mai are acces la conferinţele de presă ale democraţilor.

„Evenimentele trebuie relatate obiectiv. Eu am văzut mai puţină obiectivitate la aceste posturi de televiziune”, a afirmat Pavel Filip marţi, 18 septembrie, după şedinţa PDM.

Potrivit IPN, organizaţiile neguvernamentale de media îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu îngrădirea accesului jurnaliştilor de la TV8 la şedinţa Consiliului Politic Naţional al Partidului Democrat din Moldova pe 14 septembrie, pe motiv că politica editorială a postului nu ar conveni conducerii PDM. Potrivit unei informaţii postate pe www.tv8.md, reporterului TV8 nu i s-a permis să intre la acest eveniment din cauza politicii sale editoriale.

Semnatarii menţionează într-o declaraţie, citată de IPN, că jurnalişti de la alte instituţii de presă au avut acces liber în sală. ONG-urile semnatare condamnă practicile admiterii selective a jurnaliştilor la evenimentele de interes public şi le califică drept inacceptabile pentru orice formaţiune politică, dar în special pentru un partid care se află la guvernare şi se declară adept al valorilor democratice.

Organizaţiile de media cer ca partidele politice să trateze reprezentanţii mass-media în conformitate cu aceleaşi standarde, fără a-i diviza în „ai noştri” şi „ai voştri”, în comozi şi incomozi. Totodată, acestea reamintesc că articolul 180 prim din Codul Penal stipulează că împiedicarea în mod intenţionat a activităţii jurnalistului este o faptă pasibilă de răspundere penală. ONG-urile fac apel către toate formaţiunile politice să manifeste mai multă deschidere în relaţiile cu reprezentanţii presei.

Semnatarii declaraţiei sunt Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia Presei Independente, Asociaţia Presei Electronice, Centrul de Investigaţii Jurnalistice, Comitetul pentru Libertatea Presei, Asociaţia Telejurnaliştilor Independenţi şi RISE Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite