PAS va sesiza Procuratura cu privire la vânzarea terenului de 1,3 hectare de lângă UNIC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Partidul Actiune si Solidaritate

Deputatul PAS Radu Marian a anunţat că formaţiunea din Consiliul Municipal Chişinău (CMC) va solicita Cancelariei de Stat să atace în instanţa de judecată decizia consilierilor PSRM şi PPDA pentru că şi-au dat votul pentru a fi vândut un teren de 1,3 hectare din preajma magazinului universal, din centrul Chişinăului.

Potrivit TV8, Radu Marian susţine că PAS va înainta demersurile necesare la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) şi Procuratură.

Într-un mesaj public, deputatul a scris că acest proiect va prejudicia bugetul local cu zeci de milioane de lei.

„Socialiştii lui Ceban, alături de luptătorii pentru „demnitate şi adevăr”, consilierii Platforma DA, din Consiliul Municipal Chişinău, au votat proiecte de decizii halucinante, care vor prejudicia bugetul local cu zeci de milioane de lei...Au votat o decizie prin care au vândut terenul de lângă UNIC (1.3 hectare) cu 2.1 milioane lei, adică de 19 ori mai puţin decât valoarea de piaţă. Iar unele opinii arată un preţ chiar şi de 100 de ori mai mic decât cel real. Furtul e atât de mare încât nici măcar comuniştii, partenerii de bloc ai lui Ceban, n-au votat”.

Joi, 17 decembrie, şedinţa Consiliului Municipal Chişinău s-a lăsat cu scandal după ce un teren de 1,3 hectare din preajma magazinului „UNIC”, a fost vândut proprietarilor centrului comercial cu 2,6 milioane de lei, aproximativ de 10 ori mai puţin decât ar valora pe piaţa. 

Şi-au dat votul pentru această tranzacţie consilierii socialişti şi cei de la Platforma DA. În semn de protest, reprezentanţii PAS au părăsit sala, proiectul fiind aprobat cu 27 de voturi.

Consilierii Partidului Acţiune şi Solidaritate şi-au acuzat colegii că au înstrăinat terenul la un preţ mult mai mic decât ar valora pe piaţă şi că vor contesta decizia în instanţă.

Acum trei ani, Curtea de Apel Chişinău a obligat Primăria Chişinău să vândă proprietarilor magazinului terenul şi să încheie un contract de locaţiune cu agentul economic.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite