PAS promite să stopeze controalele abuzive care hărţuiesc antreprenorii

PAS promite să stopeze controalele abuzive care hărţuiesc antreprenorii

Partidul Acţiune şi Solidaritate îşi propune să realizeze în viitorul Parlament cinci acţiuni imediate şi decisive, care să ajute mediul de afaceri. Una dintre ele este stoparea controalelor abuzive care hărţuiesc antreprenorii. Potrivit echipei PAS, este inacceptabil să existe situaţii când chiar în primii ani de activitate companiile mici au câte zece controale într-un an, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, secretarul general al PAS, Andrei Spînu, a declarat că antreprenorii îşi asumă riscuri să deschidă companii, să investească în ele şi să creeze locuri de muncă. Timp de 30 de ani, ei au văzut pe propria piele ce înseamnă vremurile rele. „Şi acum se aud ecourile anilor 90, când cei şmecheri, prin presiuni şi atacuri, prin ilegalităţi au preluat afacerile dumneavoastră şi s-au îmbogăţit din proprietăţile statului. După 2001, era o glumă că în ţară lucra o singură persoană. Se lucra pentru un singur om, pentru o singură familie şi pentru un singur partid. Oamenii de afaceri se trezeau cu intimidări, arestări şi preluări de afaceri, iar în cele mai mari industrii au fost monopolizate. Apoi au urmat încă 10 ani de contrabandă, de atacuri raider, de injustiţie, perioadă în care mulţi antreprenori din ţară au decis să plece peste hotare”, susţine candidatul PAS.

Potrivit lui, ieri, preşedintele Maia Sandu a vorbit într-un mesaj despre antreprenori şi despre modul în care statul trebuie să se comporte. „Echipa PAS, echipa preşedintelui Maia Sandu, susţine acest mesaj şi se angajează în viitorul Parlament şi Guvern să treacă de partea antreprenorilor, oamenilor de afaceri”, a menţionat Andrei Spînu.

PAS promite să introducă cota zero la venitul reinvestit. Astfel, fiecare antreprenor să aibă mai mulţi bani pentru a-şi creşte afacerea şi pentru a crea locuri de muncă. Formaţiunea mai promite să reducă birocraţia şi hârtiile, să stabilească reguli simple şi clare, în mod special pentru companiile mici şi mijlocii.

„Vom elimina monopolurile care îi blochează dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii. Aceste monopoluri duc şi la creşterea preţurile, fapt pe care-l observăm în ultima perioadă. Vom face investiţii în infrastructură care să ajute companiile să crească”, a mai spus Andrei Spînu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările