UPDATE Aurel Ciocoi, numit de Maia Sandu în funcţia de prim-ministru interimar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce premierul demisionar Ion Chicu a anunţat joi, 31 decembrie, că interimatul funcţiei de prim-ministru al Republicii Moldova va fi asigurat de către vicepremierul pentru Reintegrarea ţării, Olga Cebotari, în vârstă de 29 de ani, preşedintele Maia Sandu a semnat un decret prin care l-a numit pe ministrul de Externe, Aurel Ciocoi, în funcţia de premier interimar.

„În condiţiile în care premierul demisionar Ion Chicu a refuzat să asigure interimatul, până la numirea unui nou Guvern, Preşedintele, conform Constituţiei, numeşte premierul interimar, în mod obligatoriu, din rândul miniştrilor. Azi am semnat decretul de numire în calitate de premier interimar a domnului Aurel Ciocoi, ministrul în exerciţiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Aurel Ciocoi va asigura interimatul funcţiei de prim-ministru până la învestirea noului Guvern.

Până pe 7 ianurie, Maia Sandu este obligată de lege să desemneze un candidat la funcţia de prim-ministru care va merge în faţa Parlamentului să ceară vot de încredere.

Adevărul a făcut o analiză la situaţia ce urmează după ce premierul Ion Chicu a demisionat miercuri, 23 decembrie, cu o zi înainte ca Maia Sandu să fie învestită oficial în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite