Octavian Ţîcu va candida la funcţia de primar de Chişinău: Nu pot admite să câştige Ion Ceban, care s-a aflat în servilismul lui Voronin şi al lui Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Deputatul din Blocul ACUM Octavian Ţîcu a anunţat marţi, 18 septembrie, că va candida la funcţia de primar de Chişinău, în alegerile din 20 octombrie, în pofida faptului că Blocul ACUM deja are un candidat, fiind vorba despre liderul PPDA, Andrei Năstase.

Octavian Ţîcu şi-a motivat decizia prin faptul că nu poate admite „ca un isteric, Ion Ceban, care s-a aflat şi la Partidul Comuniştilor în servilismul lui Voronin şi acum al lui Dodon să câştige Primăria Chişinău”.

„La fel cum nu pot admite ca un trădător şi mincinos, care este Igor Dodon, să fie omniprezent într-o societate în care are prevederi constituţionale foarte clare”, a declarat Octavian Ţîcu.

Deputatul a spus că face un apel către partidele de dreapta proeuropene „să se coalizeze şi să ofere şansa ca împreună să putem garanta cetăţenilor, Chişinăului, succesul în apărarea acestei ultime redute a democraţiei şi libertăţii noastre”.

El i-a sugerat candidatului Blocului ACUM, Andrei Năstase, să se retragă din cursa electorală.

„Am un apel către colegul şi prietenul meu Andrei Năstase, care aşa cum ştiţi vrea să-şi anunţe candidatura mâine. Andrei, eu te-am susţinut şi anul trecut şi cred că faci un lucru remarcabil la MAI. Ai pornit o reformă pe care trebuie să ţi-o asumi cu curaj şi demnitate şi să continui acest lucru în cadrul MAI şi să oferi împreună cu PPDA şansa să putem câştiga această bătălie împotriva PSRM”, a afirmat Ţîcu.

De asemenea, Octavian Ţîcu a comunicat că părăseşte fracţiunea Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr şi că va rămâne deputat independent în cadrul Blocului ACUM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite