„Nu eram reprezentantul socialiştilor”. Dumitru Braghiş vorbeşte despre motivul rechemării sale din funcţia de ambasador la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO aie.md
FOTO aie.md

Fostul ambasador al Republicii Moldova la Moscova Dumitru Diacov consideră că a fost rechemat din funcţie la 1 martie curent, din cauză că nu este reprezentantul socialiştilor, subliniind că a fost o decizie politică.

„Bineînţeles, vestea aceasta m-a decepţionat. Decizia a fost una politică. Nu eram reprezentant de partid, nici reprezentantul majorităţii guvernamentale, nu eram reprezentantul Partidului Socialiştilor, şi, în acest mod, s-a luat decizia de a schimba Ambasadorul. Eu şi astăzi nu am aflat din partea cui a fost iniţiativa şi nici nu deţin informaţii veridice despre cauza acestei schimbări. Am purtat discuţii cu mai mulţi demnitari din Moldova, însă nici unul nu mi-a putut justifica rechemarea. Toţi mi-au spus că e doar o decizie politică”, a declarat Dumitru Braghiş pentru Curentul.

Guvernul de la Chişinău a decis în cadrul şedinţei de miercuri, 1 martie, rechemarea ambasadorului Republicii Moldova la Moscova, Dumitru Braghiş.

Cabinetul de Miniştri nu a prezentat motivele rechemării diplomatului moldovean. Braghiş a fost numit ambasador la Moscova pe 27 noiembrie 2015, el l-a înlocuit atunci pe actualul ministru de Externe, Andrei Galbur. 

Braghis a fost înlocuit la Moscova cu ex-deputatul socialist Andrei Neguţa.

Dumitru Braghiş a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova în perioada 2001 - 2009, iar între anii 1999 - 2001 a ocupat funcţia de prim-ministru.

Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse s-a arătat surprins atunci de decizia Guvernului de la Chişinău de a-l rechema pe ambasadorul Republicii Moldova de la Moscova, Dmitru Braghiş.

„Acest anunţ este neaşteptat. Probabil trebuie să întrebăm Chişinăul despre motivele acestei decizii”, a declarat viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin, pentru TASS.

Diplomatul rus a adăugat că Braghiş a participat la toate negocierile şi şedinţele comisiilor interguvernamentale.

„Noi am conlucrat activ pe linia Ministerului de Externe”, a subliniat Karasin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite