Noii miniştri în Guvernul Chicu au depus jurământul. Igor Dodon: Guvernul va trebui să facă faţă mai multor provocări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Cei cinci candidaţi desemnaţi la funcţiile de miniştri din partea PDM, ca urmare a semnării acordului de formare a alianţei de guvernare între PDM şi PSRM, au depus jurământul în faţa preşedintelui Igor Dodon. Şeful statului i-a felicitat pe noii miniştri că au acceptat să preia conducerea ministerelor în această situaţie dificilă, legată de răspândirea coronavirusului.

Igor Dodon a accentuat că, după o perioadă de patru luni, Moldova are din nou o majoritate parlamentară stabilă. 

„Avem un guvern profesionist, tehnocrat, care are susţinerea solidă de 58 de deputaţi în Parlament. Acest lucru va face ca echipa guvernamentală să lucreze şi mai eficient”, a subliniat Dodon.

Preşedintele a spus că Guvernul va trebui să facă faţă mai multor provocări, în primu rând ce ţin de criză provocată de răspândirea coronavirusului.

La rândul său, premierul Ion Chicu a menţionat că Guvernul va fi axat exclusiv pe soluţionarea problemelor cetăţenilor, inclusiv în ceea ce priveşte gestionarea crizei provocate de COVID-19.

PDM va avea cinci miniştri în Guvernul Chicu. Cristina Lesnic - viceprim-ministru pentru reintegrare, Alexandru Pînzari - ministru al Apărării, Igor Şarov - ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Oleg Ţulea va fi numit la conducerea Ministerului de Externe, Sergiu Răilean va fi noul ministru al Economiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite