Natalia Gavriliţa, despre nemulţumirile din sectorul HoReCa după majorarea cotei TVA: Voi face tot posibilul să creăm mai multă concurenţă loială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Natalia Gavrilita ministru Finantelor IPN

Ministra Finanţelor, Natalia Gavriliţa, spune că înţelege nemulţumirea celor din sectorul HoReCa care lucrează pe alb şi care nu reuşesc să concureze cu cei care ascund o parte din plăţi. „Dreptul de a protesta este esenţial într-o democraţie”, a comentat Natalia Gavriliţa iniţiativa reprezentanţilor HoReCa de a protesta luni, 12 august, împotriva majorării cotei TVA pentru acest sector de la 10% la 20%, transmite IPN.

„Voi face tot posibilul să creăm mai multă concurenţă loială şi să îi aducem pe cei din economia tenebră la lumină. Noi lucrăm deja asupra unei serii de măsuri care să încurajeze lucrul pe alb – de la loterii cu bonuri fiscale, la controale intensive acolo unde au loc marile evaziuni fiscale”, a scris ministra finanţelor pe pagina sa de Facebook.

Natalia Gavriliţa spune că agenţii economici şi societatea civilă vor fi consultaţi pe larg pentru a găsi şi alte măsuri sustenabile pentru buget, care să susţină atât sectorul HoReCa, cât şi consumatorii acestor servicii.

Asociaţia Naţională a Restaurantelor şi a Localurilor de Agrement din Republica Moldova (MĂR) anunţă că astăzi, 12 august, mai multe restaurante, cafenele şi alte localuri de agrement planifică să-şi sisteze activitatea cu începere de la ora 10.00, pentru 30 de minute, în semn de protest. Solicitată de IPN, preşedinta MĂR, Aneta Zasaviţchi, a spus că „este un manifest contra măsurilor de austeritate fiscală anunţate de către Ministerul Finanţelor, şi anume majorarea de la 10% la 20% a cotei TVA pentru sectorul hoteluri-restaurante-cafenele (HoReCa)”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite