Moldovenii din Canada vor putea vota doar în oraşul Ottawa. Autorităţile canadiene nu permit deschiderea secţiilor de vot la Montreal şi Toronto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Canadei a informat Ministerul de Externe de la Chişinău că legislaţia canadiană nu permite deschiderea secţiilor de vot a statelor terţe, în afara misiunilor diplomatice, pentru scrutinul electoral din 24 februarie 2019.

Acest fapt înseamnă că singura secţie de vot va fi deschisă la sediul misiunii dipomatice moldoveneşti, care se află la Ottawa, deşi Guvernul de la Chişinău a planificat să deschidă în total trei secţii de vot în Canada - la Ottawa, Montreal şi Toronto.

Decizia respectivă a fost anunţată Ambasadei Republicii Moldova din Canada după adresarea misiunii diplomatice către autorităţile locale de a autoriza deschiderea a 3 secţii de votare în conformitate cu hotărârea CEC din 19 ianuarie 2019.

Printr-un demers al Ministerului de Externe de la Ottawa, Ambasada Republicii Moldova a fost informată că decizia respectivă se bazează pe prevederile legislaţiei canadiene, care „nu poate aproba deschiderea secţiilor de votare pe teritoriul Canadei” pentru scrutinul din anul 2019.”

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite