Moldovenii aflaţi peste hotare vor putea face donaţii pentru partidele de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Împreună cu anularea sistemului electoral mixt şi revenirea la cel proporţional, deputaţii au votat micşorarea plafoanelor donaţiilor pentru campania electorală. Totodată, noile prevederi permit să facă donaţii şi cetăţenilor Republicii Moldova care au obţinut venituri în afara ţării, transmite IPN.

Astfel, plafonul donaţiilor în contul „Fond electoral” pentru o campanie electorală este de şase salarii medii lunare pe economie în cazul persoanelor fizice şi 12 salarii medii în cazul persoanelor juridice.

În cazul cetăţenilor Republicii Moldova care au obţinut venituri în afara ţării, acest plafon nu va depăşi trei salarii medii lunare pe economie.

Donaţiile în numerar sunt permise până la trei salarii medii pe economie, iar donaţiile care vor depăşi această limită se vor face exclusiv prin operaţiuni bancare.

Prevederile legale au fost votate de 57 de deputaţi. La propunerea preşedintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, proiectul de lege urmează a fi votat în lectură finală în sesiunea extraordinară a legislativului din luna august.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite