Mariana Durleşteanu: Îmi retrag candidatura de la funcţia de premier. Nu vreau ca numele meu să fie folosit pentru reglări de conturi între clanurile politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Durleşteanu
Mariana Durleşteanu

Candidatul majorităţii parlamentare PSRM-ŞOR la funcţia de prim-ministru, Mariana Durleşteanu, a anunţat că îşi retrage candidatura de la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova. Durleşteanu a precizat că nu vrea ca numele şi reputaţia sa „să fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice”.

„Discuţiile despre înaintarea mea la funcţia de prim-ministru mi-au confirmat încă o dată amploarea crizei morale în care se află politicul nostru, dar cel mai grav iresponsabilitatea în gestionarea crizelor şi folosirea tragediei umane în scopuri politice. Trebuie să recunoaştem, astăzi Moldova nu are parte de o guvernare în interesul cetăţeanului. Reiterez „Nu sunt păpuşa nimănui”, aşa cum unii din clasa politică încearcă să manipuleze. Am acceptat această provocare pentru că nu sunt indiferentă faţă de situaţia gravă din ţară, am acceptat fiindcă am obosit să observ cum cetăţenii sunt capturaţi de către politicienii certaţi cu morala”, a scris Mariana Durleşteanu pe Facebook.

Durleşteanu a menţionat că a văzut că în ultima perioadă politicienii „se întrec în declaraţii politice promovând interesele partidelor, interese personale sau de clan”. 

„Din păcate, astfel de atitudine pune în pericol azi vieţile cetăţenilor şi le afectează viitorul. Dragi cetăţeni, prieteni, în politică poate că este loc de cinism, dar nu aşa, nu acum, când în pericol este viaţa omului. Iată de ce vin cu un anunţ: am decis să îmi retrag candidatura de la funcţia de Prim-Ministru al Republicii Moldova. Nu îmi pot permite ca numele şi reputaţia mea să fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice, eu am acceptat nominalizarea doar din dorinţa de a contribui la depăşirea crizelor şi a mişca ţara înainte”, a afirmat Durleşteanu.

Mariana Durleşteanu a subliniat că se retrage doar pentru moment din politică: „Promit că nu plec din viaţa publică, iar experienţa amară din ultimile luni, m-au determinat să mă implic şi mai mult în viitor în viaţa ţării, să îmi ajut cetăţenii, să lupt pentru ei.” 

„Vreau sa cred si sper puternic ca in viitoarele alegeri anticipate va fi loc pentru o noua clasa politica, cu o veritabilă fibra morală, iar toate vor permite să transformăm spre bine ţara, să aducem mai multă Europă acasă. Eu contez pe solidaritatea, specifică nouă, moldovenilor, şi promit să mă implic plenar a face schimbarea pentru care mi-am dat votul”, a mai spus Durleşteanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite