Marian Lupu: „Partenerii externi nu pot înţelege cum poţi să neglijezi un contract politic şi să rişti cu obiectivele naţionale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Lupu, liderul PD FOTO Adevărul
Marian Lupu, liderul PD FOTO Adevărul

Partidul Democrat este deschis spre dialog pentru depăşire grabnică a crizei politice, a declarat azi, la un briefing de presă, preşedintele formaţiunii, Marian Lupu.

„Suntem ferm pe poziţia de a găsi soluţii pentru depăşirea cât mai grabnică a crizei create de PLDM. PDM a dat un răspuns pozitiv apelului la dialog făcut de preşedintele ţării, Nicolae Timofti. Dar la un dialog real, constructiv, fără amânări şi manevre de culise. Suntem în aşteptarea propunerilor concrete. Oamenii aşteaptă fapte şi acţiuni”, a spus Marian Lupu.

Liderul PDM a mai declarat că, de o săptămână, ţara este îngrijorată în urma deciziei PLDM de a rupe acordul de alianţă, oamenii sunt neliniştiţi şi dezaprobă această situaţie pentru că haosul politic poate avea efecte negative asupra ţării, dar şi asupra politicii externe, potrivit Info-Prim NEO.

Preşedintele PDM a specificat că a avut o serie de convorbiri cu diplomaţii acreditaţi la Chişinău, care se arată nedumeriţi de situaţia creată. „Ceea ce nu pot înţelege partenerii externi este cum poţi să neglijezi un contract politic şi să rişti cu obiectivele naţionale ale ţării”, a spus liderul democrat.

„Mesajul principal pe care îl transmit este că a fost distrusă baza politică a coaliţiei de guvernare, dar încă se mai păstrează baza juridică pentru funcţionarea puterii de stat formată în anul 2010 de aceasta. Cea mai mare confuzie după renunţarea la acordul AIE o crează faptul că PLDM şi PCRM votează în tandem acte ostile în raport cu celelalte formaţiuni parlamentare“, a menţionat Marian Lupu.

Totuşi, acesta a ţinut să menţioneze că parlamentul este funcţional. „Deocamdată, partidele din fosta AIE tratează relativ calm provocările politice fără a admite ca ele să afecteze funcţionarea puterii executive“, a conchis liderul PD.

Referindu-se la descinderile CNA din ultima perioadă şi la interceptările convorbirilor telefonice care au apărut în presă, Marian Lupu a spus că PDM nu face niciun fel de presiuni politice pe aceste cazuri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite