Majoritatea parlamentară a refuzat să audieze procurorul general pe dosarul „Pădurea Domnească“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii din coaliţia de guvernare au respins solicitarea PCRM de a-l audia în şedinţa de astăzi, 23 decembrie, pe procurorul general, Corneliu Gurin, în legătură cu evenimentele de acum un an, din Rezervaţia Naturală Pădurea Domnească, soldate cu decesul unui bărbat.

Deputatul comunist Iurie Muntean a spus, în plenul Legislativului, că societatea trebuie să cunoască „dedesubturile guvernării alianţei şi a istoriei de succes a Republicii Moldova”, transmite IPN.

Propunerile deputaţilor privind audierea unei persoane se pun la vot atunci când se solicită să aibă loc în ziua în care este făcut demersul. De obicei, audierile se propun cu o săptămână înainte şi au loc la Ora Guvernului, în fiecare joi, după şedinţă.

Acum un an, pe 23 decembrie, în rezervaţia „Pădurea Domnească” a avut loc o vânătoare, la care au participat mai mulţi oficiali şi unde a fost rănit mortal un bărbat. Dosarul penal pornit pe numele ex-vicepreşedintelui Curţii de Apel Chişinău, Gheorghe Creţu, pentru omor din imprudenţă, este încă examinat de către Judecătoria Făleşti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite