Maia Sandu a obţinut victoria în circumscripţia din Europa

Maia Sandu a obţinut victoria în circumscripţia din Europa

FOTO privesc.eu

După procesarea a 80,72% din procesele-verbale, în circumscripţia uninominală nr. 50 la vest de Republica Moldova, cele mai multe voturi le-a acumulat copreşedinta Blocului electoral ACUM, Platforma DA şi PAS, Maia Sandu – 79,82%. Aceasta este urmată de candidatul Partidului Socialiştilor, Vadim Rotari, cu 4,03% voturi şi de candidata Partidului Democrat, Olga Coptu – 3,76%.

Ştiri pe aceeaşi temă

În circumscripţia uninominală nr. 49 la est de Republica Moldova, după procesarea a 85,19% din procesele verbale, cele mai multe voturi le-a obţinut candidatul Partidului Socialiştilor, Gheorghii Para – 54,58%. Acesta este urmat de candidatul Blocului ACUM, Dorin Frăsîneanu – 19,82% şi candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Nicolae Ţipovici – 12,35%.

În circumscripţia uninominală nr. 51 SUA, Canada, după centralizarea a 23,08% din procesele verbale, cele mai multe – 49,49% – le-a acumulat candidatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, acesta fiind urmat de candidaţii independenţi Valeriu Ghileţchi – 25,42% şi Alexandrin Patron – 8,64%.

Obţine mandatul de deputat în circumscripţia uninominală candidatul cu cele mai multe voturi.

La alegerile din 24 februarie, prezenţa la urne a fost de peste 49% din alegătorii înscrişi pe liste sau circa 1 milion 451 mii de votanţi. În străinătate au votat peste 76 de mii de cetăţeni moldoveni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările