Litvinenco spune că Gaţcan a fost constrâns să semneze cererea de demisie: „Dacă e aşa, atunci e caz penal”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sergiu litvinenco

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco pune la îndoială că deputatul Ştefan Gaţcan şi-a depus mandatul de bună voie. El consideră că Gaţcan a fost constrâns de socialişti să facă acest lucru.

„În primul rând, nu este clar dacă acest document a fost scris chiar de Gaţcan şi dacă nu cumva a scris-o altcineva, iar Gaţcan a fost impus/constrâns s-o semneze. Dacă e aşa, atunci e caz penal”, a scris Sergiu Litvinenco pe Facebook.

Litvinenco a precizat că „mandatul de deputat încetează în momentul în care se adoptă hotărârea Parlamentului prin care se ia act de vacanţa funcţiei (înainte de asta se elaborează un proiect de hotărâre a Parlamentului şi se aprobă un raport al Comisiei juridice). Până la adoptarea hotărârii Parlamentului în acest sens, Gaţcan este deputat”.

La o zi după ce a anunţat că părăseşte fracţiunea Socialiştilor şi aderă la grupul Pro Moldova, Ştefan Gaţcan şi-a depus mandatul de deputat. Mai mult decât atât, şeful fracţiunii PSRM, Corneliu Furculiţă, a anunţat că Gaţcan rămâne parte a echipei PSRM, deşi cu 24 de ore în urmă, tot socialitşii îl numeau pe Gaţcan „prostituată politică”, „trădător” şi îl acuzau că s-a vândut lui Plahotniuc.

Potrivit deschide.md, Gaţcan a fost izolat într-un birou din Parlament de deputaţii PSRM şi supus presiunilor de a renunţa la mandat, lucru confirmat şi de liderul Pro Moldova, Andrian Candu, care a afirmat că Gaţcan este de negăsit, la o zi după ce Pro Moldova l-a prezentat ca fiind noul membru al grupului parlamentar.

Pe 30 iunie, Pro Moldova anunţa că maşina lui Gaţcan a fost oprită în plină stradă de deputaţii Vlad Bătrîncea şi Corneliu Furculiţă care l-ar fi ameninţat şi intimidat şi Gaţcan.

Deputatul Partidului Socialiştilor Ştefan Gaţcan, medic de profesie, ales în Parlament pe circumscripţia Hânceşti, a anunţat că părăseşte fracţiunea şi aderă la grupul Pro Moldova, condus de Andrian Candu.

Deputatul socialist Vlad Bătrîncea i-a cerut lui Ştefan Gaţcan să-şi depună mandatul de parlamentar, după ce acesta a anunţat că părăseşte fracţiunea PSRM şi aderă la Pro Moldova. Vlad Bătrîncea a afirmat că Ştefan Gaţcan este „o prostituată politică” care s-ar fi vândut „pentru 1-2 milioane de euro” lui Vlad Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite