Liderul de la Tiraspol somează AUR să înceteze „provocările” din zona de securitate. Reacţia AUR: Nu acceptăm recomandări din partea unui infractor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vadim Krasnoselski, preşedintele nerecunoscut al regiunii transnistrene
Vadim Krasnoselski, preşedintele nerecunoscut al regiunii transnistrene

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a somat Alianţa pentru Unirea Românilor din Republica Moldova (AUR), condusă de Vlad Bileţchi, să înceteze „provocările” din zona de securitate. Apelul lui Krasnoselski a fost făcut după ce joi, 8 iulie, AUR a încercat, pentru a treia oară în ultimele săptămâni, să intre în regiunea transnistreană pentru a face agitaţie electorală în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

Grănicerii din zona de securitate din punctul de trecere Varniţa - Tighina au interzis accesul în regiunea transnistreană atât pentru autocarul AUR, cât şi pentru toţi pasagerii, care ulterior au încercat să ajungă în Transnistria pe jos. 

Într-un mesaj publicat pe Telegram, Krasnoselki a declarat că grănicerii îşi îndeplinesc misiunea legal, asigurând ordinea şi securitatea.

„Îi somez pe pseudo-patrioţii veniţi cu drapele româneşti la graniţa Transnistriei să nu provoace un conflict. Scânteia este în stare să provoace o flacără. Cer să fie încetate acţiunile provocatoare”, a spus Krasnoselski.

Într-un comunicat, AUR a anunţat că „nu acceptă recomandări din partea unui infractor care ar trebui să stea la puşcărie.” 

„Atunci când AUR va prelua guvernarea de la Chişinău, aceste personaje nocive vor primi ceea ce merită, respectiv vor fi trimise în instantă, apoi la puşcărie pentru atentat la teritoriul Republicii Moldova şi susţinerea unui regim ilegal separatist”, se spune în comunicat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite