Legea prin care au fost reduse atribuţiile noului preşedinte al R. Moldova va fi atacată la Curtea Constituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a anunţat că va ataca la Curtea Constituţională proiectul de lege votat de deputaţii lui Igor Dodon şi cei ai lui Ilan Şor, prin care au fost reduse atribuţiile noului preşedinte al Republicii Moldova.

Mai exact, deputaţii Socialişti, cei din grupul Pentru Moldova şi cei din Partidul Şor au votat, în două lecturi, pentru transferarea Serviciului de Informaţii şi Securitate din subordinea Preşedinţiei, în subordinea Parlamentului.

„Dacă într-adevăr legea care ţine de resubordonarea SIS a fost votată în două lecturi (deşi îmi e greu să cred asta!), mâine la 8.00 la Curtea Constituţională va fi depusă sesizarea pentru 1) suspendarea acţiunii legii şi 2) declararea neconstituţionalităţii acesteia”, a scris Sergiu Litvinenco pe Facebook.

PAS şi Platforma DA îl acuză pe Igor Dodon de uzurparea puterii de stat şi susţin că în Parlament există o majoritate parlamentară nouă, controlată de Igor Dodon şi formată din deputaţii socialişti, cei ai Partidului Şor şi cei din grupul Pentru Moldova.

Procesul de votare al noii majorităţi parlamentare a avut loc în contextul blocării tribunei parlamentare de către deputaţii din Platforma DA şi cei din PAS, dar şi pe fundalul scandărilor şi fluierăturilor. De asemenea, şedinţa Parlamentului a fost întreruptă de trei ori din această cauză, iar deputaţii s-au îmbrâncit în cateva rânduri. Cei din PAS şi Platforma DA au încercat cu vehemenţă să oprească votul majorităţii parlamentare, pe care îl consideră neconstituţional.

Totul s-a petrecut pe fundalul protestelor din faţa Parlamentului, organizate de Maia Sandu, unde sute de oameni au cerut alegeri anticipate şi ca deputaţii lui Igor Dodon să nu voteze pentru reducerea atribuţiilor preşedintelui ţării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite