Laura Codruta Kovesi vine la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruta Kovesi FOTO EPA-EFE
Laura Codruta Kovesi FOTO EPA-EFE

Laura Codruţa Kovesi, şefa Parchetului European, vine în perioada 11-14 iulie la Chişinău, comunică mai multe surse media locale, cu referinţă la Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova, transmite IPN.

În precedenta sa aflare de o singură zi la Chişinău, din perioada când actualul consilier prezidenţial Dorin Recean exercita funcţia de minitru de interne, iar Laura Kovesi conducea DNA-ul românesc, IPN nota mesajul ei că „există două elemente esenţiale pentru activitatea judiciară, în special în domeniul combaterii corupţiei. Este vorba de profesionalism şi dialog între instituţii”. Laura Codruţa Kövesi mai spuse că în ultima perioadă s-a constatat că fenomenul corupţiei nu este naţional, ci unul care se manifestă în toate statele lumii.

În aceeaşi zi, Kovesi reuşise să conducă o masă rotundă cu participarea reprezentanţilor MAI, Centrului Naţional Anticorupţie, Procuraturii Generale şi ai Procuraturii Anticorupţie, unde a împărtăşit experienţa României în combaterea corupţiei în instituţiile publice. Oficialul a ţinut şi o lecţie publică la Universitatea de Stat, pentru studenţii Facultăţii de Drept şi studenţii Academiei de Poliţie „Ştefan cel Mare”, nota IPN.

În actuala sa vizită, înaltul oficial european se va întâlni cu mai mulţi reprezentanţi ai guvernării, inclusiv cu preşedinta Maia Sandu, cu care s-a văzut în ianuarie 2021 la Bruxelles, deja în calitate procuror-şef al Parchetului European. Maia Sandu spunea atunci că vrea să colaboreze cu instituţia europeană pentru a impulsiona reformele din sistemul justiţiei în Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite