Japonia elimină vizele pentru moldovenii deţinători de paşapoarte diplomatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
moldova japonia

Japonia elimină regimul de vize pentru deţinătorii paşapoartelor diplomatice şi de serviciu moldoveneşti. Anunţul a fost făcut de ministrul afacerilor externe al Japoniei, Taro Kono, în cadrul întrevederii, la Tokyo, cu omologul său din Republica Moldova, Tudor Ulianovschi.

Contactat de IPN, Valeriu Rusu, consilier la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, a precizat că a fost luată  o decizie politică de principiu. După finalizarea procedurilor legislative, se va cunoaşte data de când vor fi ridicate vizele.

În cadrul întrevederii, Tudor Ulianovschi a spus că eliminarea regimului de vize constituie un pas important în diversificarea contactelor de nivel înalt, dar şi lansarea discuţiilor pentru eliminarea regimului de vize pentru deţinătorii paşapoartelor ordinare.

De la 1 ianuarie, oameni de afaceri, oamenii de cultură, cei din domeniul sportului şi din mediul academic, cetăţeni ai Republicii Moldova, pot obţine mai uşor vize de scurtă şedere (90 de zile) în Japonia. În cazul cetăţenilor care se deplasează în Japonia cu scop turistic a fost exclusă obligativitatea deţinerii unei scrisori de garanţie. În 2007 Republica Moldova a abolit unilateral regimul de vize pentru cetăţenii Japoniei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite