Iurie Ciocan va conduce Centrul pentru Implementarea Reformelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, va conduce Centrul de Implementare a Reformelor, a decis miercuri, 25 ianuarie, Executivul de la Chişinău.

Misiunea Centrului va fi coordonarea reformelor la nivel guvernamental, evaluarea gradului de implementare a acestora de către autorităţile publice şi structurile organizaţionale. Cooperarea cu instituţiile internaţionale în vederea transpunerii în fapt a celor mai bune practici, precum şi atragerea asistenţei externe.

Centrul de Implementare a Reformelor va avea statut de instituţie publică şi va fi condus de Consiliul de administraţie şi directorul Centrului, numit de Consiliu. Munca în cadrul Consiliului de administraţie nu va fi ne remunerată.

Centrul de Implementare a Reformelor va exprima autoritatea guvernului în relaţiile cu autorităţile publice, va elabora propuneri de politici publice şi proiecte de acte legislative,  având în bază procesul de desfăşurare a reformelor.

Cancelaria de Stat, care a elaborat proiectul de decizie a Guvernului, mai menţionează că asemenea structuri  au fost instituite în Albania,  România,  Ucraina, Serbia, Indonezia şi în alte ţări, unde şi-a demonstrat utilitatea şi eficienţa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite