Ion Chicu: Încercările unor partide de a restricţiona votul cetăţenilor sunt inacceptabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ex-premierul Ion Chicu
Ex-premierul Ion Chicu

Preşedintele Partidului Dezvoltării şi Consolidării Moldovei (PDCM), Ion Chicu, consideră inacceptabile încercările unor partide de a restricţiona votul cetăţenilor Republicii Moldova, în funcţie de preferinţele faţă de acest vot. Fostul premier spune că asemenea lucruri nu pot avea loc într-o societate democratică şi corectă, transmite IPN.

Într-o declaraţie emisă presei, acesta îndeamnă politicienii, exponenţii partidelor politice să renunţe la orice fel de manipulări, iar autorităţile responsabile să asigure fiecărui cetăţean al Republicii Moldova condiţii egale, nediscriminatorii pentru exercitarea votului liber şi nestingherit.

„Este regretabil că, în loc să vină cu propuneri cum să aducem acasă cetăţenii ţării, alungaţi de la vatră de hoţii de miliarde şi alte „istorii de succes”, politicienii recurg din nou la practici de dezbinare, cu scopul de a atrage diaspora în noi dispute şi de a o folosi în interesele sale înguste de partid”, a menţionat acesta. În opinia lui Ion Chicu, fiecare cetăţean al Republicii Moldova, oriunde s-ar afla – în Uniunea Europeană, Rusia sau în stânga Nistrului, are dreptul la vot, iar statul este obligat să-i asigure condiţiile necesare pentru a beneficia de acest drept.

Declaraţia este o reacţie la faptul că în Comisia Electorală Centrală nu s-a găsit consens pentru majorarea numărului secţiilor de votare peste hotare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie – de la 139 la 162 de secţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite