Ion Ceban este acuzat că-şi adună bani din „mafia imobiliară”. Reacţia Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ceban
Ion Ceban

Fracţiunea Partidului Acţiune şi Solidaritate din Consiliul municipal Chişinău îl acuză pe primarul capitalei, Ion Ceban, că îşi adună bani pentru noul său partid cu ajutorul „mafiei imobiliare”. Edilul este acuzat că admite „construcţii sufocante şi inacceptabile în sectoare”, în condiţiile în care chişinăuienii şi aşa se sufocă de ambuteiaje şi nu au unde să-şi dea copiii la grădiniţă şi la şcoală, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, susţinută pe strada Ginta Latină, 16, vicepreşedinta fracţiunii PAS, Zinaida Popa, a precizat că în acel loc urmează să fie construit un bloc multietajat. Potrivit ei, la ultima şedinţă a CMC, primarul a inclus pe ordinea de zi „cinci planuri urbanistice zonale care urmau să paralizeze sectoarele capitalei”. Însă, după reacţia PAS, unul dintre adjuncţii edilului a anulat şedinţa, invocând motive pandemice.

Consiliera spune că, după edificarea noilor complexe locative, familiile din aceste case nu vor avea unde să-şi ducă copiii la grădiniţă, la şcoală, pentru că proiectele nu prevăd aceste aspecte. Ba mai mult, va fi amplificat şi fluxul de maşini în trafic şi aceasta pentru că este problematică situaţia transportului public. În opinia sa, este grav şi nu este pentru prima dată când Primăria acceptă construcţia noilor blocuri fără a fi asigurată infrastructura socială necesară.

„Fracţiunea PAS din CMC a fost şi va fi împotriva construcţiilor iresponsabile, care duc la sufocarea chişinăuienilor. Orice complex locativ avizat trebuie să asigure construcţia infrastructurii elementare pentru un trai decent, astfel încât noii locatari să dispună de şcoli, grădiniţe, locuri de parcare, terenuri de joacă şi spaţii verzi”, a menţionat Zinaida Popa.

Contactată de IPN, consiliera în comunicare a primarului general Ion Ceban, Natalia Ixari, a spus că declaraţiile consilierilor PAS sunt politice şi au ca scop să inducă lumea în eroare, dar şi să distragă atenţia cetăţenilor de la problemele grave, cum ar fi scumpirile din ultima perioadă, provocate de deciziile guvernării. „Este o metodă laşă de a se acoperi în timp ce primarul a depus la Procuratura Generală o cerere ce vizează ultimele scumpiri la gazele naturale, la termificare, tarife care vor fi aplicate retroactiv, din 1 ianuarie”, a mai spus consiliera primarului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite