Interpolul de la Chişinău infirmă că Vlad Plahotniuc a fost dat în căutare internaţională

Interpolul de la Chişinău infirmă că Vlad Plahotniuc a fost dat în căutare internaţională

FOTO arhivă

Şeful Interpol din Republica Moldova, Viorel Ţenţiu, respinge informaţia apărută în presa rusă că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a fost dat în căutare internaţioală pentru omor. Potrivit lui, Plahotniuc nu se află în baza de date Interpol.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am verificat astăzi, cu puţin timp în urmă această informaţie în baza de date iar dânsul nu figurează acolo. Prin urmare, faptul că el nu este în căutare prin canalele Interpol, este în contradicţie cu ceea ce anunţă Federaţia Rusă”, a declarat Viorel Ţentiu pentru portalul deschide.md.

Acesta a precizat că pentru sursa citată că o eventuală reţinere a lui Vlad Plahotniuc ar fi ilegală în circumstanţele actuale.

Amintim că mai multe agenţii de presă din Federaţia Rusă au scris miercuri, 6 decembrie, că preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a fost dat în căutare internaţională, fiind vizat într-un dosar penal pentru omor. 

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a declarat pentru TV8 că este vorba de o nouă farsă. 

„Nu cunoaştem în principiu nimic despre astfel de informaţii. Cel mai probabil este una din nenumăratele atacuri care au loc în ultima perioada la adresa preşedintelui PDM. Aşa cum se observă, aceste atacuri vin şi inclusiv de la Moscova şi au legătură directă cu activitatea sa politică. Nu este prima dată când sunt intentate dosare împotriva oficialilor de la Chişinău şi este o încercare de a intimida vectorul politic de la Chişinău”, a precizat Gamurari.

După ce agenţia de presă rusă Rosbalt a scris miercuri, 6 decembrie, că Plahotniuc este cercetat penal la Moscova pentru omor, democraţii au decis să acuze Rusia „de hărţuire şi persecuţie politică”.

„PDM îşi exprimă dezaprobarea faţă de acţiunile provocatoare de hărţuire şi persecuţie politică la care sunt supuşi în continuare, de către Federaţia Rusă, reprezentanţii partidului şi oficiali ai Guvernului şi Parlamentului”, se arată în comunicatul de presă al PDM.

citeste totul despre: