Instanţa a respins cererea CEC privind excluderea lui Vitalie Balinschi din cursa electorală de la Hînceşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol
FOTO simbol

Curtea de Apel Chişinău a respins cererea Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a-l exclude pe candidatul Partidului Politic „Şor” Vitalie Balinschi din cursa electorală din Hânceşti, unde, la 15 martie vor fi organizate alegeri noi parlamentare, transmite IPN cu referire la un comunicat al formaţiunii.

Partidului Şor salută hotărârea Curţii de Apel Chişinău şi susţine că aceasta demonstrează „că Vitalie Balinschi şi Partidul Politic Şor au organizat o campanie electorală corectă şi onestă la Hânceşti”. „Sperăm că decizia de astăzi este un indicator al faptului că justiţia din Republica Moldova refuză să îndeplinească comenzile politice ale lui Igor Dodon şi socialiştilor”, menţionează comunicatul.

În acelaşi timp, Partidul Politic Şor cere CEC şi altor structuri ale statului „să înceteze presiunile politice asupra Partidului şi a candidatului său”.

La sfârşitul săptămânii trecute, CEC a cerut Curţii de Apel Chişinău anularea înregistrării candidatului Partidului Politic Şor, Vitalie Balinschi, la funcţia de deputat în circumscripţia electorală uninominală nr.38 Hânceşti. Preşedintele CEC, Dorin Cimil, a declarat atunci, într-un briefing de presă, că motivul care a stat la baza acestei acţiuni a fost nerespectarea legislaţiei electorale de către concurentul electoral menţionat şi folosirea de către acesta a fondurilor financiare şi materialelor nedeclarate.

În dimineaţa zilei de marţi, 10 martie, mai multe persoane s-au adunat în faţa Curţii de Apel Chişinău pentru a cere „o hotărâre corectă” pe marginea dosarului lui Vitalie Balinschi. Acţiunea a fost însă la un moment dat suspendată de către organizatori având în vedere „situaţia nefavorabilă privind COVID-19”.

https://www.ipn.md/ro/instanta-a-respins-cererea-cec-privind-excluderea-lui-vitalie-8008_1072090.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite