Ilan Şor, promisiuni electorale: Primarul de Orhei vrea să scoată Moldova din criză prin crearea colhozurilor moderne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Renaşterea colhozurilor, monopolurilor şi întreprinderilor de stat ar contribui la ieşirea Republicii Moldova din criză şi asigurarea unor standarde înalte de viaţă. De această părere este primarul de Orhei, Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare în dosarul fraudelor bancare de la BEM, care a prezentat programul politic al Partidului Şor în domeniul economiei, transmite IPN.

Principiile programului economic al Partidului ŞOR constă în majorarea veniturilor bugetare prin utilizarea eficientă a impozitelor, introducerea monopolului de stat în anumite domenii şi atragerea investiţiilor străine.

Potrivit lui Ilan Şor, statul ar trebui să introducă monopol la importul produselor din tutun şi carburanţi şi să creeze întreprinderi de stat care să asigure producerea tuturor mărfurilor necesare oamenilor. Formaţiunea optează pentru stabilirea unor taxe mici pentru produsele petroliere brute, pentru a stimula prelucrarea lor în ţară, după ce tot statul va construi fabrici de prelucrare a petrolului.

Referindu-se la majorarea mijloacelor bugetare, Ilan Şor, a dat exemplul Orheiului, unde spune că în trei ani echipa sa a reuşit să majoreze veniturile de 2,5 ori. Acest lucru a fost posibil datorită majorării taxelor locale pentru comercializarea produselor de tutun şi alcool.

Satul moldovenesc ar putea renaşte, în opinia lui Ilan Şor, prin crearea colectivităţilor locale moderne sau a colhozurilor moderne, iar statul le va asigura cu tehnică, seminţe şi credite pe termen lung, După care, se va îngriji de livrarea produselor agricole pe piaţa internă şi externă. 

„Crearea acestor gospodării se va face pe principii benevole, iar pământurile vor rămâne în proprietatea privată a oamenilor”, a spus primarul de Orhei.

Ilan Şor a anunţat că în curând în Republica Moldova va apărea primul colhoz de acest fel.

„Sunt sigur că anume acest program economic va oferi posibilitatea de creştere a mijloacelor la buget necesare pentru realizarea tuturor reformelor şi transformărilor sociale şi infrastructurale”, s-a arătat convins liderul Partidului Politic „Şor”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite