Ilan Şor îi cere Maiei Sandu să plece la Moscova să renegocieze contractul cu Gazprom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Şor
Ilan Şor

Preşedintele Maia Sandu trebuie să-şi ia valiza, să urce în avion şi să zboare la Moscova pentru a renegocia contractul cu Gazprom. Declaraţia aparţine preşedintelui Partidului „ŞOR”, Ilan Şor, după ce reprezentanţii guvernării au anunţat că Moldova va plăti, din 1 aprilie, peste 1.000 de dolari pentru mia de metri cubi, dublu faţă de preţul actual.

Potrivit lui, dacă situaţia nu va fi rezolvată, iar preţul gazului va creşte din nou, acest lucru va duce la sărăcirea populaţiei, pentru că va urma o scumpire în lanţ la toate produsele şi serviciile.

„Credeam că surprizele legate de scumpiri s-au terminat, însă nu a fost să fie. Cu această guvernare defectuoasă, surprizele vor continua. Din 1 aprilie, preţul gazului se va dubla. Ce înseamnă acest lucru? Sărăcirea poporului, pentru că preţurile vor creşte şi mai mult. Ştim fiecare dintre noi că această situaţie nu poate continua la nesfârşit. Astăzi sunt conştient că ieşirea din această situaţie este demisia lor de onoare. Dar îmi dau seama că ei nici onoare n-au. Pentru a rezolva acum această situaţie este să-şi facă valiza, să urce în avion şi să plece la Moscova pentru a renegocia contractul cu Gazprom”, a declarat Ilan Şor. 

Şor spune că cetăţenii trebuie să înţeleagă că pentru a scăpa de crize, singura soluţie este ca această guvernare este să plece.

„Maia Sandu, în afară de populisme şi promisiuni deşarte nu este în stare de nimic. Pentru ea e mai important ce spun stăpânii ei decât soarta propriului popor. De aceea vă îndemn pe toţi să luptăm pentru demisia in corpore a acestei guvernări şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, a mai spus Ilan Şor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite