Igor Grosu, despre scumpiri: Vom interveni cu compensaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Grosu
Igor Grosu

Guvernul pregăteşte un ajutor financiar pentru cetăţenii care nu vor putea face faţă scumpirilor ce ne aşteaptă. O spune preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, potrivit căruia Executivul va interveni cu compensaţii, în special, în cazul tarifelor la gazele naturale, în eventualitatea în care facturile vor fi mai mari, notează IPN.

„Acolo unde scumpirile vor fi cauzate de factori externi, pentru că sunt multe lucruri pe care le importăm, inclusiv, resurse energetice, Guvernul se gândeşte deja să vină cu un mecanism de compensare. Guvernele din toate ţările europene, vecinii noştri români, asta fac acum. Şi noi vom veni cu compensarea creşterilor care nu pot fi gestionate de noi”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „Bună seara” de la M1.

Preşedintele Parlamentului spune că şi la nivel legislativ se va inteveni pentru a asigura micşorarea unor preţuri, fiind vorba, în special, de testele COVID-19. Igor Grosu spune că în cazul testelor COVID-19 s-a dezvoltat un adevărat business, iar preţurile exagerate ale testelor vor fi reduse prin modificarea Codului Vamal.

„Acolo unde pe nenorocirea oamenilor se fac bani, noi vom interveni. De exemplu, în această situaţie pandemică avem preţuri mari la teste. La următoarea şedinţă a Parlamentului ne propunem să modificăm Codul Vamal şi să reglementăm costul de import al testelor. În marea majoritate a cazurilor avem nevoie de aceste teste, iar acolo unde vom vedea că se fac bani pe nevoia oamenilor, vom interveni foarte dur, aveţi promisiunea mea”, a mai spus Grosu.

În prezent, valoarea unui test RT-PCR este de până la 800 de lei, iar valoarea testelor antigen ajunge până la 400 de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite