Igor Gamreţchi poate reveni la Primărie. Ce decizie a adoptat CSJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Gamreţki privesc.eu

Fostul şef al Direcţiei Generale Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Primăriei municipiului Chişinău, Igor Gamreţchi, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, ar putea reveni la Primărie, după ce Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a constatat că decizia Curţii de Apel de a-l priva de dreptul de a ocupa funcţii publice este una nefondată.

Potrivit ZdG, CSJ susţine că traficul de influenţă săvârşit de către Igor Gamreţki nu are vreo legătură cu funcţia pe care a deţinut-o la Primăria Chişinău şi se referă doar la relaţia acestuia cu Dorin Chirtoacă, care îi este fost coleg de clasă şi persoană apropiată.

Judecătorii instanţei supreme au apreciat pedeapsa complementară, de a-l priva pe Igor Gamreţki de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de trei ani, drept una „nefondată”, menţionând că „s-a admis o eroare în această parte” şi că hotărârile instanţelor ierarhic inferioare sunt „insuficient motivate” la acest capitol, notează sursa citată.

Igor Gamreţchi a fost condamnat de Curtea de Apel Chişinău miercuri, 4 octombrie, la trei ani de închisoare cu suspendare, asta după ce prima prima instanţă l-a condamnat anterior la doi ani de închisoare cu executare, atât cât au solicitat procurorii.

Avocaţii lui Gamreţchi au atacat la Curtea de Apel decizia primei instanţe, prin care acesta a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Magistraţii Curţii de Apel au anulat hotărârea primei instanţe şi l-au condamnat pe fostul şef de direcţie la trei ani de închisoare cu suspendare.

Igor Gamreţchi este învinuit de trafic de influenţă, cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari, în dosarul parcărilor cu plată, în care este vizat şi primarul Dorin Chirtoacă. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite