Igor Dodon spune cum îşi va organiza campania electorală. Renunţă la automobilul de serviciu

Igor Dodon spune cum îşi va organiza campania electorală. Renunţă la automobilul de serviciu

Igor Dodon susţine că, pe durata campaniei electorale, nu va participa la evenimente în calitate de şef al statului, nu va participa la întrevederi oficiale, inclusiv la cele săptămânale cu premierul şi preşedintele Parlamentului. Igor Dodon mai spune că nu va acorda în această perioadă distincţii de stat şi va renunţa la maşina de serviciu, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În ultima perioadă am auzit multe speculaţii referitor la o eventuală utilizare a resurselor administrative. Repet – noi nu avem niciun interes să provocăm măcar pic de dubii în privinţa acestor alegeri”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei noi ediţii a emisiunii „Preşedintele Răspunde”.

Potrivit lui Igor Dodon, maşina de serviciu nu va fu utilizată în campanie. Din sursele fondului electoral, va închiria un automobil, cu care se va deplasa prin ţară. Cât despre fotograful şi camermanul preşedintelui, Igor Dodon afirmă că aceştia vor merge în concediu, însă îl vor însoţi cu propria tehnică în teritoriu.

Igor Dodon a reiterat că preşedintele, potrivit Codului Electoral, nu are obligaţia să-şi suspende activitatea. Potrivit lui, această procedură este complicată. Ba mai mult, pe lângă drepturile constituţionale pe care le are, are şi foarte multe obligaţii, pe care trebuie să le îndeplinească, mai ales acum, în condiţii de secetă şi pandemie.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările