Igor Dodon, cel mai iubit moldovean la Moscova: 5% din populaţia Rusiei are încredere în preşedintele Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Cercetare a Opiniei Publice din Rusia a publicat luni, 19 decembrie, un sondaj de opinie pe tema „Rusia şi ţările CSI: reuşite, siguranţă, încredere”. În datele studiului se regăseşte şi preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, care la capitolul încredere se bucură de 5% din populaţia Rusiei.

Scopul realizării sondajului celor de la Centrul de Cercetare a Opiniei Publice din Rusia (vciom) a fost de a cunoaşte cum ruşii apreciază reuşitele statelor membre CSI, pe care din aceste ţări ar vrea să o vadă partener a Rusiei şi în care din liderii acestor state au mai mare încredere.

Astfel, la capitol încredere, pe primul loc în topul preferinţelor populaţiei din Rusia s-a situat preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko cu 65%, urmat de liderul Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev cu 54%. Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se bucură de încrederea a 5% a ruşilor, mai mult decât preşedinţii Ucrainei şi Rusiei care au obţinut 2 şi respectiv 3%.

Fostul preşedinte al Moldovei, Nicolae Timofti, pe perioada mandatului său, a avut doar 2% din încrederea ruşilor.

Sondajul a fost realizat în perioada 10 - 11 decembrie 2016, prin intermediului interviului la telefon. Respondenţii au fost contactaţi atât pe telefonul fix, cât şi cel mobil. În total au fost chestionaţi un număr de 1.600 de persoane.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite