Igor Dodon: Dacă aveam competenţele necesare, Traian Băsescu era declarat persona non grata demult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon susţine că nu e de ajuns ca fostului lider de la Cotroceni Traian Băsescu să-i fie doar retrasă cetăţenia moldovenească, este necesar ca oficialul român să fie declarat şi persona non grata. Şeful statului a menţionat că acest lucru demult s-ar fi produs, dacă ar fi voia sa.

„Umblă el cu torba prin ţară. Dacă ar fi voia mea şi dacă aş avea competenţele necesare eu l-aş declara persona non grata demult şi lucrul acesta ar fi corect”, a precizat Igor Dodon miercuri, 20 decembrie, la emisiunea „Linia directă cu preşedintele” de la Accent TV.

Potrivit lui, este o greşeală „atunci când un cetăţean al altui stat, cu atât mai mult fost preşedinte umblă prin Republica Moldova şi duce deschis propagandă pentru lichidarea statalităţii, în orice stat lucrul ăsta este imposibil”.

„Partidul Democrat care tolerează acest lucru cu Băsescu o să ajungă în aceeaşi situaţia ca Mihail Saakashvili în Ucraina. Trebuie cât mai repede stopat acest turism prin Republica Moldova cu apeluri directe de lichidare a statalităţii. Asta nu e joacă”, a subliniat Dodon.

El a menţionat că nu întâmplător i-am anulat cetăţenia lui Băsescu, „fiindcă Băsescu avea un plan foarte clar”.    

„Eu sunt ferm convins că el cetăţenia Republicii Moldova nu o va avea şi nu va fi în Parlamentul Republicii Moldova, dar trebuie mers mai departe, astfel de persoane nu au ce căuta pe teritoriul Republicii Moldova”, a conchis şeful statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite