Grigore Cobzac, după ce a fost exclus din PAS: Sunt nedumerit. După mine vor pleca nu puţini oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După anunţul făcut de Partidul Acţiune şi Solidaritate că îl exclude din formaţiune pe Grigore Cobzac, fostul deputat se arată nedumerit de decizie şi spune că nu înţelege de ce s-a întâmplat acest lucru. Totodată, Cobzac susţine că după el vor pleca din partid mai mulţi oameni, inclusiv echipa cu care a lucrat în campaniile electorale precedente, transmite IPN.

„Am fost exclus eu şi Marcel Petruşan, candidatul PAS la alegerile locale din oraş (n.r. oraşul Hânceşti), care a înregistrat în turul doi un rezultat de 47%. Tânăr, prima dată a participat în alegeri şi el acum este exclus ca şi mine din partid”, a declarat Grigore Cobzac în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Potrivit lui, cel mai probabil pentru demisia sa sunt invocate motive de nerespectarea disciplinei de partid, pornind de la faptul că a fost înaintat drept candidat independent la următoarele alegeri parlamentare noi din Hânceşti de către organizaţia locală a PAS. 

„Însă motivul este unul mult mai serios şi cu atât mai serios este cu cât cei din PAS nu-l conştientizează. Şi, apropo, ei nu sunt sinceri atunci când comunică cu societatea şi cu presa. Se invocă permanent refuzul meu de a candida exprimat de mine anterior, pornind de la un conflict intern în partid. Da, este adevărat, dar jumătate din adevăr nu se numeşte adevăr!, a spus el..

Politicianul recunoaşte că în organizaţia de partid  de la Hânceşti există un conflict. Potrivit lui, totul a început atunci când echipa PAS din teritoriu a propus ca pe lista cu candidaţi la alegeri să fie incluşi pretendenţii doar după ce au fost aleşi prin vot secret, însă aceste solicitări au fost respinse de conducerea de vârf a formaţiunii.

Totodată, Grigore Cobzac spune că împotriva lui a fost pornită o campanie de denigrare şi îi sunt aduse acuzaţii foarte grave de lipsă de integritate, de laşitate. „Imaginaţi-vă că pe acest fundal noi discutăm despre parlamentare şi despre candidatura în circumscripţia 38. Era posibil ca atunci când îmi sunt aduse grave acuze, eu să vin să-mi propun candidatura. Eu am aşteptat ca aceasta să o facă Maia Sandu. Aceasta ar fi însemnat, indirect, că ea dezminte toate acuzele care mi se incriminează”, a menţionat Grigore Cobzac.

Candidata PAS la alegerile din Hânceşti este fosta ministră a justiţiei în Guvernul Sandu, Olesea Stamate. Grigore Cobzac este înscris în calitate de candidat independent.

https://www.ipn.md/ro/girgore-cobzac-dupa-ce-a-fost-exclus-din-pas-8008_1071198.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite