Germania îi transmite lui Dodon că fără restabilirea bunelor relaţii cu Rusia, rezolvarea conflictului din Transnistria va fi imposibil de atins

Germania îi transmite lui Dodon că fără restabilirea bunelor relaţii cu Rusia, rezolvarea conflictului din Transnistria va fi imposibil de atins

Igor Dodon a avut o convorbire telefonică cu preşedintele federal al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în cadrul căreia cei doi oficiali au făcut „un schimb de opinii privind situaţia politică curentă din Republica Moldova, asupra noului concept al politicii externe a ţării, precum şi referitor la perspectivele reglementării politice finale a conflictului transnistrean”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Igor Dodon a declarat că preşedintele federal al Germaniei a spus că actualul guvern, condus de Maia Sandu, reprezintă „un puternic factor de stabilitate”. 

„Frank-Walter Steinmeier a salutat angajarea fermă a actualei coaliţii majoritare de a continua implementarea acordurilor semnate cu Uniunea Europeană. În aceeaşi ordine de idei, şeful statului german a dat o apreciere pozitivă eforturilor de restabilire a bunelor relaţii a Republicii Moldova cu Federaţia Rusă, specificând faptul că „astfel de relaţii de bună vecinătate, deschise şi transparente vor fi în beneficiul poporului moldav”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Dodon, în ceea ce priveşte perspectivele reglementării politice durabile a conflictului transnistrean, Frank-Walter Steinmeier a menţionat că, fără restabilirea bunelor relaţii cu Federaţia Rusă, acest obiectiv strategic va fi imposibil de atins. 

„Mai mult, preşedintele federal al Germaniei a specificat că modul în care a fost constituită actuala majoritate parlamentară la Chişinău vine să demonstreze existenţa unui consens internaţional în cazul Republicii Moldova, atins între marile puteri internaţionale. El a opinat că acest fapt inspiră optimism şi în ceea ce priveşte perspectivele atingerii unui consens similar şi în cazul reglementării finale a diferendului transnistrean”, a subliniat Dodon.

Pe finalul discuţiei, preşedintele federal al Germaniei i-a adresat lui Igor Dodon invitaţia de a efectua o vizită oficială la Berlin, după alegerile locale generale din Moldova.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: