Filat: Acordul moldo-rus de cooperare în domeniul energetic nu va fi semnat în cadrul vizitei la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gazprom doreşte controlul deplin asupra reţelelor de gaze din Republica Moldova FOTO REUTERS
Gazprom doreşte controlul deplin asupra reţelelor de gaze din Republica Moldova FOTO REUTERS

Premierul Vlad Filat a declarat în cadrul emisiunii InProfunzime de la Pro TV că pe agenda vizitei pe care o va face la Moscova săptamâna viitoare nu figurează şi semnarea acestui document.

Şeful cabinetului de miniştri a specificat că negocierile privind semnarea unui nou contract de import a gazelor ruseşti continuă şi că speră că se va reuşi negocierea unui preţ real.

"Nu este vorba numai de preţul pentru mia de metri cubi, ci şi de modul prin care îl contabilizăm. Una este să vorbeşti în metri cubi şi alta este să vorbeşti despre calitate. Noi suntem în proces de negocieri, abordarea noastra este una profesionistă şi argumentată. Sper că vom obţine condiţii bune pentru consumatorul din Republica Moldova", a conchis premierul.

În prezent ţara noastră importă gaz la un preţ de circa 390 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze. În acelaşi timp de aproape 15 luni se duc negocieri privind un nou contract de import a gazelor. Gazprom refuză semnarea noului contract fără a avea garanţii suplimentare de protejare a activelor deţinute în Republica Moldova, garanţii ce ar urma să fie specificate într-un acord interguvernamental.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite