Expertul politic Dionis Cenuşă prezintă 3 ipoteze despre cazul lui George Simion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Analistul politic Dionis Cenuşă a prezentat opiniei publice marţi, 2 octombrie, trei ipoteze despre cazul reţinerii şi expulzării activistului George Simion.

Dionis Cenuşă consideră că în primul caz ar putea fi vorba despre „victimizarea liderilor mişcării unioniste”. 

„Motive de a victimiza sunt variate. Unul din motivele majore ar fi că partidele pro-unioniste (PUN, PNL) care vor avea misiunea să preia votanţii opoziţiei extra-parlamentare (Maia Sandu, Andrei Nastase) au rezultate slabe în sondaje şi trebuie ajutate să capete o oarecare vizibilitate”, a scris expertul pe pagina sa de Facebook.

O altă ipoteză este „indezirabilitatea unioniştilor - ca o utilitate politică”. 

„Însăşi ideea unionistă trebuie avansată ca dezideratul „pro-Moldova” al Partidului Democrat să meargă mai bine pe picioare şi să poată face competiţie Socialiştilor. Or, pe de o parte, unioniştii se vor mobiliza, iar, pe de altă parte, Democraţii demonstrează că protejează statalitatea moldovenească de cei care până nu demult nu erau indezirabili (de ce abia acum Simion George este declarat indezirabil?)”, a menţionat Cenuşă.

În ultima sa ipoteză, analistul politic vorbeşte despre „acoperirea mediatică a unui indezirabil cu 7 indezirabili de origine turcă”. 

„În luna octombrie, în vizită urmează să vină preşedintele Turciei, iar numirea lui George Simion ajută la distragerea atenţiei şi la înlocuirea subiectului cu cei 7 cetăţeni turci expulzaţi cu abateri de la legislaţia naţională şi angajamentele internaţionale, pe motiv că ar fi indezerabili. E o rocadă mediatică cel puţin curioasă”, a adăugat Cenuşă.

Preşedintele „Acţiunea - 2012”, activistul George Simion, a fost reţinut luni, 1 octombrie, aproape de miezul nopţii, în timp ce se îndrepta din Republica Moldova spre România.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite